Firmaet bag en over 50 meter lang særtransport af en vindmølle-vinge afviser at være skyld i dødsulykke sidste år.

3F hjalp Gitte med at anmelde dødsulykke

Først da 3F Guldborgsund hørte, at Gitte Larsen havde mistet sin samlever i en ulykke på jobbet, blev sagen anmeldt.

Med hjælp fra 3F Guldborgsund har Gitte Larsen fået udbetalt et overgangsbeløb, der et engangsbeløb til efterladte, efter tabet af sin samlever, lastbilchauffør Kurt Pedersen sidste år. Beløbet er udbetalt af Arbejdsskadestyrelsen, men det er kun takket være en hurtig reaktion fra 3F Guldborgsund, at Gitte Larsens sag overhovedet blev anmeldt til styrelsen.

-  Dødsulykker på jobbet skal anmeldes til Arbejdsskadestyrelsen inden for 24 timer. Men der var gået en måneds tid efter ulykken, da Gitte tilfældigvis møder op hos os og har nogle spørgsmål til Kurts indbetalinger til efterløn og gruppelivsforsikring, siger formand Niels Henriksen, 3F Guldborgsund.

Under besøget faldt Gitte Larsen i snak med Niels Henriksen og spurgte, om han kendte Kurt Pedersen. Og da den lokale 3F-formand hørte, at dødsulykken ikke var blevet anmeldt til Arbejdsskadestyrelsen, tog han med det samme affære.

- Det er nærmest tilfældigheder, som gør, at vi opsnapper denne sag, siger Niels Henriksen.
 

Vigtigt at få anmeldt sager

Midt i sorgen havde Gitte Larsen ikke tænkt over, at dødsulykken 18. august 2015 også var en sag for Arbejdsskadestyrelsen. Samme dag, hvor Kurt Pedersen havde mistet livet om natten, var Midt- og Vestsjællands Politi i flere landsdækkende og lokale medier desuden citeret for, at der var tale om en trafikulykke, og at politiet ikke forventede at kontakte Arbejdstilsynet.

- Lige meget, hvor mange penge Gitte har fået, kan det ikke erstatte hendes tab. Men budskabet til alle, der havner i en ulykkelig situation, hvor de selv eller deres pårørende kommer ud for en ulykke eller en arbejdsskade i trafikken, mens de er på arbejde, er: Skynd jer ned i jeres fagforening og få sagen anmeldt, siger Niels Henriksen.

- Selvom politiet siger, at der "kun" er tale om en trafikulykke, er det også en sag for Arbejdsskadestyrelsen, når folk kommer til skade eller dør i trafikken, mens de er på arbejde, fastslår han.