Journalisterne Asger Westh (yderst til venstre), Asger Havstein Eriksen og Morten Halskov er vindere af årets O-pris for afdækning af dødsulykker på jobbet.

Fagbladet 3F vinder atter flot journalistpris

Fagbladet 3F's afsløringer af store fejl i Arbejdstilsynets behandling af dødsulykker på jobbet har vundet årets O-pris.

Hvad er O-prisen?

O-prisen uddeles af Organisationsgruppen under Dansk Journalistforbund, og er en specialpris til journalister og kommunikatører i landets organisationer.

Udover de helt klassiske journalistiske principper som aktualitet, væsentlighed og identifikation lægger priskomiteen også vægt på, at vinderprojektet har bearbejdet et emne, som er særligt relevant og aktuelt for organisationens medlemmer. 

 

Tre journalister fra Fagbladet 3F fik tirsdag overrakt årets O-pris for projektet www.dødsulykker.dk. O-prisen uddeles af Organisationsgruppen under Dansk Journalistforbund.

Prisen, der blev uddelt i Journalisternes Hus tirsdag aften, går til Asger Havstein Eriksen, Asger Westh og Morten Halskov.

De tre journalister får prisen for at have afsløret alvorlige problemer i Arbejdstilsynets måde at behandle dødsulykker på arbejdspladsen, samt for deres detaljerede kortlægning af samtlige dødsulykker fra 2004 til 2014.

Gribende og fængende fortælling

Udover en buket blomster og en check på 5.000 kroner, var der også rosende ord med fra juryformand Louise Knuth Pedersen.

- De tre journalisters arbejde har kastet lys over et alvorligt og ubehageligt hjørne af arbejdslivet, og projektet har været med til at ændre praksis i myndighedernes behandling af dødsulykker. Det er gribende og fængende formidling, siger Louise Knuth Pedersen.

Checken på 5.000 kroner sendte journalisterne straks videre til et godt formål: Børn og unge, der er indlagt på Rigshospitalet.

Journalistisk marathon-projekt

Fagbladet 3F’s chefredaktør, Nicolai Kampmann, er meget stolt over, at Fagbladet 3F’s journalistik igen er blevet hædret.

- Det her er et graverprojekt af højeste klasse, der viser, hvordan myndighederne svigter, når der sker dødsulykker på danske arbejdspladser, siger han.

Redaktøren hæfter sig også ved det store arbejde, der er lagt i beskrivelsen af de over 400 dødsulykker.

- Med dødsulykker.dk har de tre journalister udførligt beskrevet, hvad der sker, når arbejdslivet får den værst tænkelige konsekvens. Det er et projekt, der har trukket tænder ud, og derfor er vi også meget stolte over at modtage prisen, siger Nicolai Kampmann.

Ud over Fagbladet 3F var de øvrige indstillinger til prisen bragt i fagbladet Socialrådgiveren.